Deprecated: Constant WP_Stream\FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /projects/kinderdag_e7/public_html/wp-content/plugins/stream/classes/class-filter-input.php on line 100
Wenperiode | Villa Kakelbont - Kinderdagverblijf Nijmegen

Wenperiode

Wenperiode

De eerste wendag, dit zal niet langer dan één dagdeel zijn, worden ouder en kind rond 9 uur verwacht. Na deze tijd hebben de andere kinderen hun ouders uitgezwaaid en is de grootste drukte in de groep voorbij. Op deze tijd kunnen wij uw kind dan ook de aandacht geven die het nodig heeft om te wennen en onder het genot van een kopje koffie of thee spreken wij met de ouders alles door en kan de ouder zijn/haar kind rustig observeren. Door de ervaring van de pedagogisch medewerker kan zij heel goed inschatten wanneer het moment daar is om uw kind gedag te zeggen. Wel is het nodig dat u deze dag telefonisch bereikbaar bent. De ouder kan altijd bellen om te vragen hoe het gaat.

Op de “Grote” Villa zijn wij ook via een mobiel nummer te bereiken, dit nummer is alleen bij medewerkers en ouders bekend. Het is voor het kind en u als ouder het fijnst wanneer u uw kind rond 12.30 uur komt ophalen, er kan dan even rustig besproken worden hoe de eerste dag is verlopen.

Uit ervaring weten wij dat een kind in de meeste gevallen aan twee dagdelen wennen voldoende heeft, natuurlijk kan het indien nodig nog één of twee dagdelen extra komen wennen. In overleg kan er ook gekozen worden om een hele dag te wennen dit is dan van 9.00 tot 16.00 uur. Tijdens de eerste dagen op het kinderdagverblijf is het belangrijk dat u bereikbaar bent en in de gelegenheid bent om uw kind, wanneer nodig, op te halen. Het belang van het kind staat immers voorop. De overgang voor kinderen van de “Kleine” Villa naar de “Grote” Villa is maar klein. De kinderen mogen af en toe al mee om op de “Grote” Villa te spelen. Daardoor kennen ze het gebouw al. Voor nieuwe kinderen op de “Grote” Villa (2½ tot 4 jaar) geldt eenzelfde wenperiode als op de “Kleine” Villa.