Deprecated: Constant WP_Stream\FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /projects/kinderdag_e7/public_html/wp-content/plugins/stream/classes/class-filter-input.php on line 100
Groepsinformatie - Villa Kakelbont, kinderdagverblijf in Nijmegen

Groepsinformatie

Villa Kakelbont bestaat uit twee gebouwen op één locatie: de ‘Kleine Villa’ en de ‘Grote Villa’. Deze benamingen hebben niets te maken met de omvang van de twee gebouwen, maar gewoon omdat op de Grote Villa de ‘grote’ kinderen spelen en op de Kleine Villa de ‘kleine’ kinderen.

Op Villa Kakelbont hanteren wij een open deuren beleid, zowel op de Grote als op de Kleine Villa. Dat betekent dat kinderen niet de hele dag in hun eigen groep zijn maar ook, als zij dit willen, in de gang of in een andere groep spelen.

“Kleine Villa”: drie verticale groepen

Op de Kleine Villa werken wij met drie verticale groepen, welke bestaan uit twaalf tot zestien kinderen in de leeftijd van acht weken tot drie(/vier) jaar.

Op een verticale groep wordt ieder kind op zijn/haar niveau aangesproken en gestimuleerd. Broertjes en zusjes kunnen in dezelfde groep opgevangen worden; jongere kinderen kunnen zich optrekken aan oudere kinderen en oudere kinderen leren rekening te houden met jongere kinderen. Er is continuïteit in de opvang.

De verticale groep is een veilige basis waarin een kind zich aan vaste begeleiders, vriendjes en vriendinnetjes en aan de ruimte hecht. Deze continuïteit geldt ook voor de ouders. De begeleidsters volgen over een langere periode de ontwikkeling van de kinderen en bouwen zo een langdurige samenwerking met de ouders op.

“Grote Villa”: twee horizontale groepen

Op de twee horizontale groepen, van de “Grote Villa’, worden kinderen in de leeftijd van tweeënhalf tot vier jaar opgevangen. Deze twee groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen. Wij kunnen deze kinderen meer uitdaging bieden en meer aanspreken op hun eigen niveau. Op de Grote Villa hebben we de beschikking over een grote extra speelruimte waar we, zeker bij slecht weer, veel gebruik van maken.

Praktische zaken

Luiers, flessen, spenen en bekers met en zonder tuitje zijn aanwezig.

Zelf meenemen

Het is handig als het volgende aanwezig is:

  • eventueel reservekleding
  • knuffels
  • eventueel pyjama, speen en slaapzak

Tip: Voorzie meegebrachte spulletjes zoals jasjes, slaapzakken e.d. van naam.

Halen en brengen

Wanneer uw kind een dag niet komt, bijvoorbeeld omdat het ziek is, horen wij dit graag voor negen uur ´s morgens. Ook als een kind wat later wordt gebracht horen wij dit graag van tevoren. Wanneer een kind wordt opgehaald door iemand anders dan de ouder willen wij dit van te voren weten zodat uw kind veilig kan worden meegegeven.