Deprecated: Constant WP_Stream\FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /projects/kinderdag_e7/public_html/wp-content/plugins/stream/classes/class-filter-input.php on line 100
Dagindeling voor de kinderen - Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Dagindeling

Voor kinderen is een goed dagritme belangrijk. Derhalve hanteren wij vaste tijden om te spelen, te eten, te slapen en te verschonen. Natuurlijk wordt, wanneer nodig, ook tussentijds verschoond of naar de wc gegaan. Soms organiseren we bijzondere activiteiten of uitstapjes.

De Kleine Villa

07.30 – 09.00 De kinderen worden gebracht. Begroeting, ouders geven eventuele bijzonderheden door aan de pedagogisch medewerkers. Na het uitzwaaien gaan we spelen met dat wat we leuk vinden.
09.30 Samen aan tafel om fruit te eten en wat te drinken. We praten en zingen liedjes. 10.00 De “grote” kinderen gaan naar de wc en de kleintjes worden verschoond. Hierna gaan we meestal naar buiten. Bij slecht weer hebben we andere activiteiten zoals knutselen, zingen, dansen, kringspelletjes en andere spelletjes.
11.30 Samen opruimen, handen wassen en brood eten.
12.00 Tandenpoetsen, verschonen en plassen, hierna gaan we slapen.
13.00 Halen van kinderen die ’s ochtends zijn geweest en brengen van kinderen die ’s middags komen.
13.15 De pedagogisch medewerker gaat met de “grote” kinderen die niet meer slapen lezen, een spelletje doen of buiten spelen.
14.00 – 15.00 Kinderen uit bed. Verschonen, naar de wc, drinken en lekker spelen.
15.00 Samen aan tafel om te drinken, yoghurt en/of vla met diksap, en een rijstwafel, peperkoek of soepstengel te eten. Hierna nog even lekker buiten spelen.
16.30 Laatste verschoonronde.
17.00 – 18.00 Kinderen worden opgehaald, pedagogisch medewerkers geven eventuele bijzonderheden door aan de ouders.

https://kinderdagverblijf-villakakelbont.nl/wp-content/uploads/2020/03/blokken.jpg

Dagindeling Grote Villa

07.30 – 09.00 De kinderen worden gebracht. Begroeting, ouders geven eventuele bijzonderheden door aan de pedagogisch medewerkers. Na het uitzwaaien gaan we in de speelzaal en verblijfsruimten spelen met dat wat we leuk vinden.
09.30 Samen naar de verblijfsruimten om aan tafel fruit te eten en wat te drinken. We praten en zingen liedjes.
10.00 Verschonen en naar de wc. Hierna gaan we meestal naar buiten. Bij slecht weer hebben we andere activiteiten zoals knutselen, zingen, dansen, kringspelletjes en andere spelletjes. Of lekker spelen in de gang of de speelruimte.
11.30 Samen opruimen, handen wassen en brood eten.
12.00 Tandenpoetsen, verschonen en plassen. Kinderen die erg moe zijn mogen rusten op de bank of slapen in de “Kleine” Villa.
13.00 Halen van kinderen die ’s ochtends zijn geweest en brengen van kinderen die ’s middags komen.
13.15 De pedagogisch medewerker gaat met de kinderen lezen, een spelletje doen of buiten spelen.
14.00 – 15.00 Verschonen, naar de wc.
15.00 Samen aan tafel om te drinken, yoghurt en/of vla met diksap, en een rijstwafel, peperkoek of soepstengel te eten. Hierna nog even lekker buiten spelen.
16.30 Laatste verschoonronde.
17.00 – 18.00 Kinderen worden opgehaald, pedagogisch medewerkers geven eventuele bijzonderheden door aan de ouders

Buiten spelen

Buiten spelen is belangrijk voor kinderen, daarom proberen wij dit ook elke dag 1 à 2 keer te doen. Voor het buiten spelen met de kinderen van de Grote Villa maken we gebruik van de eigen speelplaats. Ze kunnen fietsen, in de zandbak spelen of met ander spelmateriaal spelen. Maar we kunnen met deze kinderen ook spelen op de speelplaats van de Kleine Villa. Hier kunnen ze in de auto spelen, tanken met de autootjes bij het tankstation en over het bruggetje rijden. Of we spelen lekker in het bosje achter Villa Kakelbont. Geregeld gaan alle poorten open en kunnen de kinderen gebruik maken van de totale buitenspeelruimte.